DOBRO DOŠLI !

Mi smo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koje se bavi uzgojem vinove loze, te proizvodnjom grožđa i vina. Bavimo se uzgojem maslina i proizvodnjom ekstra djevičanskog maslinovog ulja, kao i pružanjem usluga noćenja, putnicima i namjernicima u turističkoj sezoni.

Naše gospodarstvo čine supružnici Frano: čovjek s ogromnom voljom za rad, i glavni izvršitelj svih poslova u poljoprivredi i Rada Kršinić, koja je uglavnom "šef" za turističke usluge. Uvijek su tu za pripomoć i naši sinovi "Slavni poljoprivrednici" Nikola i Stipe, a u svim berbama i druženjima uvijek su prisutni naši dragi prijatelji i rođaci: Grdenićka, Ivanda, Kambičeki, Murati i Radovići.

Posjed i tradiciju poljodjeljstva i turizma u naslijeđe su nam prenijeli roditelji Marija i Roko Kršinić - Tindir, našto smo jako ponosni i zahvalni.

Sa puno predanosti i ljubavi smo najprije uredili obiteljski posjed, kuću, i vinograde, i još uvijek obnavljamo stare i sadimo nove masline.

Ideju da se registriramo kao OPG realizirao je muški član našeg bračnog "tima".

U središnjem polju mjesta Lumbarde u pjeskovitom vinogradu "Na puzala" nastavljamo dugogodišnju obiteljsku tradiciju njegovanja nasada autohtone hrvatske loze i bijele sorte grožđa "Grk" u kombinaciji sa sortom loze crnog grožđa poznatim Plavcem malim.

Na lokalitetu Donje Blato zasadili smo novi vinograd sa istom kombinacijom jednospolne sorte Grka i redovitog Plavca malog radi oprašivanja. Sa veseljem očekujemo prvi urod.

Sa posebnom ljubavi obrađujemo naše masline, kao što bi Frano rekao: " onako kako su radili naši stari" Obnovili smo stare maslinike i zasadili nove masline, i još nismo sve obnovili. Uređujemo krošnje, gnojimo sa prirodnim gnojivom, dajemo pravovremenu zaštitu od nametnika i bolesti, te ih nastojimo navodnjavati u sušnom razdoblju, a posebno vodimo računa o zrelosti i vremenu berbe da bi ulje bilo što bolje.

Od 2010. godine bavimo se turizmom. Gostima nudimo dvokrevetne sobe u našoj obiteljskoj kući, sagrađenoj još 1852. godine, sa masivnim kamenim zidovima koji po ljetu štite od vrućine, lijepo je obnovljena, održavana i moderno uređena.

OPG Frano Kršinić

Žabnjak 337

20263 Lumbarda

Otok Korčula

Telefon

098/902 8600 ili 099/876 3898

E-Mail

tindirovidvori@yahoo.com

Dizajn: Tindir informatika

Free Web Hosting