DOBRO DOŠLI !

DJELATNOSTI

Vinogradarstvo

U središnjem polju mjesta Lumbarde u pjeskovitom vinogradu "Na puzala" nastavljamo dugogodišnju obiteljsku tradiciju njegovanja nasada autohtone hrvatske loze i bijele sorte grožđa Grk u kombinaciji sa sortom loze crnog grožđa poznatim Plavcem malim.
Neki trsovi su stari od 50 - 80 godina ali i dalje daju vina izvrsne kvalitete.
Na lokalitetu Donje Blato zasadili smo novi vinograd sa istom kombinacijom jednospolne sorte Grka i redovitog Plavca malog radi oprašivanja. Sa veseljem očekujemo prvi urod.

Vino

Ponosimo se naslijeđenom višegodišnjom tradicijom proizvodnje vina od vinove loza Plavac mali i Grka iz vlastitog uzgoja.
Plavac mali je izuzetno kvalitetna sorta od koje proizvodimo originalno i izvrsno crno vino, koje se odlikuje tamno rubinsko-crvenom bojom, aromatičnim sortnim okusom, sa blagom notom trpkosti. Najbolje dolazi do izražaja ako se poslužuje ohlađen na temperaturi od 8 ℃, uz morske specijalitete ili tamna pečena mesa.

Naš adut je svakako naše bijelo vino Grk, koje proizvodimo od istoimene sorte loze, koja se uzgaja, kao što je poznato, samo u Lumbardi.
Grk se odlikuje zlatno-žutom bojom, sortnom aromom, uz grki okus. Poslužuje se ohlađen na 10-12 ℃, uz hladna predjela, morske specijalitete, a moža se poslužiti i kao aperitiv.
I danas za naša vina vrijedi tatina poznata izreka "Svaka čast mome crnemu, ali nema do moga bilega".

Vina proizvodimo u kontroliranim uvjetima i bez dodataka šećera, vode ili drugih sastojaka.
Željeli smo napraviti zdravo i kvalitetno vino za našu upotrebu. Ponudili smo ga rodbini, te prijateljima i poznanicima, i zahvaljujući njihovim pohvalama i preporukama vino nudimo i šire na tržištu.

Travarica

Travarica proizvodi se od dropa i najmanje 15 vrsta ljekovitih trava koje rastu na otočnom kamenjaru i izložene su posolici. U kotao se prvo stavlja drop, a zatim se poslaže različito ljekovito bilje. Sve se zajedno kuha oko četiri sata na temperaturi od 120 Celzijevih stupnjeva. Kuhana travarica se destilira u obliku pare, odnosno preko cijevi dolazi u bazen koji sadrži niz spirala i uvijek hladnu vodu, kako bi iz njega mogla teći hladna travarica koja se odmah sprema u boce. Sustav isparavanja je važan jer se ne gube sastojci bilja. Svih 100 posto ljekovitih svojstava, mirisa i okusa bilja ostaje u travarici. Od ljekovitih trava koriste se kadulja, koromač, anis, vrijesak, divlja i domaća metvica, gospina trava, ružmarin, stolisnik, plod smreke, pelin, ruta, smilje, lavanda, anita, javor, a dodaje se i malo rogača i dunje.

Mogućnost kupnje naših proizvoda:

  • Bijelo vino – Grk
  • Crno vino – Plavac mali
  • Travarica – rakija sa ljekovitim travama

Naše proizvode možete naručiti putem telefona, i e-mailom

Maslinarstvo - proizvodnja maslinovog ulja

Naše obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo bavi se proizvodnjom i prodajom ekstra kvalitetnog maslinovog ulja. Maslinike obrađujemo s puno pažnje i ljubavi, onako kako smo naučili od naših starijih. Također unosimo i nova saznanja i metode u obradi i zaštiti stabala maslina, a isto tako i u proizvodnji ulja. Korov uništavamo mehanički. Gnojimo sa prirodnim gnojivom. Uređujemo krošnje, dajemo pravovremenu zaštitu od nametnika i bolesti i ne tretiramo ih kemijskim sredstvima, te ih nastojimo navodnjavati u sušnom razdoblju. Berbu obavljamo bez trešnje i mlaćenja. Pozorno odabiremo vrijeme berbe, vrijeme i način transporta, prerade i čuvanja ulja. Vodimo računa i o pravovremenom odvajanju taloga, da bi se zadržala kvaliteta ulja.

Želimo imati prvoklasno ulje za svoju obitelj. Koristimo ga u svim jelima, njime njegujemo kožu i kosu sebi i svojim unucima. Isto takvo čisto, pravo, ekstra djevičansko ulje nudimo i svojim prijateljima, poznanicima, kupcima. Na taj način promičemo i propagiramo dobar glas o maslinovu ulju.

Mogućnost kupnje naših proizvoda:

  • Extra djevičansko maslinovo ulje

Naše proizvode možete naručiti putem telefona, i e-mailom

Turizam

Od 2010. godine bavimo se turizmom. Gostima nudimo dvokrevetne sobe u našoj obiteljskoj kući. Naša ponuda može se vidjeti na našim Internet strancama:


www.opg-krsinic.hr/dvori

OPG Frano Kršinić

Žabnjak 337

20263 Lumbarda

Otok Korčula

Telefon

098/902 8600 ili 099/876 3898

E-Mail

tindirovidvori@yahoo.com

Dizajn: Tindir informatika

Free Web Hosting